در گذشته سئو یک مسئله ساده تر بود و دامنه وبسایت تاثیر زیادی روی رتبه آن داشت. ولی با گذشت زمان شرایط به همین صورت…

آنچه در این مطلب خواهید خواند
در گذشته سئو یک مسئله ساده تر بود و دامنه وبسایت تاثیر زیادی روی رتبه آن داشت. ولی با گذشت زمان شرایط به همین صورت باقی نماند و گوگل اهمیت بیشتری به سایر المان ها داد.
مشکل اصلی زمانی به وجود آمد که دامنههایی کاملا مطابق با جستجو یا EMD (Exact Match Domains) بود. در واقع شرکتها دامنههایی را میخریدند که کاملا با عبارت مورد جستجو یکی بود. خب طبیعتا اولین نتیجه جستجو سایت همین شرکتها میشدند. ولی اکنون اوضاع تغییر کرده و این سوال مطرح است که تاثیر دامنه در سئو چیست؟
اگر دامنه انتخابی شما ویژگی های مهمی که در این مقاله به آنها اشاره خواهیم کرد داشته باشد، کمک بزرگی به سئوی وب سایتتان میشود. اگر دامنه ی مناسبی را انتخاب نکنید، زحمات زیادی که برای سئوی سایت متحمل شدید بی نتیجه باقی می ماند. اگر قصد داشتن سایت با رتبه ای را دارید باید متخصص سئو خوبی داشته باشید مقاله چگونه متخصص سئو خود را پیدا کنیم را بخوانید تا با راهنمای های این مقاله بتوانید متخصص خوبی برای سایتتان پیدا کنید.
فهرست
- تاثیر نام دامنه در سئو
- آیا طول عمر دامنه تاثیری در سئو دارد؟
- تغییر نام دامنه چه تاثیری بر سئو دارد؟
- انتخاب پسوند دامنه متناسب با فعالیت
- کدام یک ir. یا com. بر سئو سایت تاثیرگذارتر است؟
- آیا ادان دامین در سئو سایت تاثیر دارد؟
- عمومی بودن اطلاعات Who.is چه تاثیری روی گوگل دارد؟
- جمعبندی
آنچه در این مطلب خواهید خواند
تاثیر نام دامنه در سئو

با توجه به این که نام دامنه یکی از اولین مواردی است که به کاربران کمک میکند که شما را در دنیای گسترده وب پیدا کنند، خرید دامنهای متناسب با فعالیت و برند شما از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
بسیاری فکر میکنند دامنه سایت تاثیر زیادی در سئو دارد. یعنی مثلا اگر در نام دامنه خود از کلمات کلیدی استفاده کنند و یا سن دامنه آنها زیاد باشد میتوانند رتبه بهتری بگیرند. باید بگوییم که این تصور کاملا اشتباه است. در ادامه به بررسی صحت این موضوع و میزان تاثیر دامنه در سئو میپردازیم.
عناصری که در نام دامنه به کار رفتهاند میتوانند تاثیر غیرمستقیم بر کاربران شما داشته باشند. این عناصر شامل منحصر به فرد و به یاد ماندنی بودن، استفاده از کلمات کلیدی، طول و اندازه مناسب، برندسازی و غیره می شوند.
هم چنین انتخاب اسم های غیرمرتبط و ناخوانا میتواند تاثیر منفی در وجهه سایت شما داشته باشند. تصور کنید در نتایج گوگل با سایتی به نام xnkjc.ir مواجه میشوید. در چنین حالتی احتمال بسیار کمی وجود دارد که کاربر به این سایت اعتماد کند و روی آن کلیک کند. بنابراین انتخاب نام دامنه، حتی اگر روی سئو تاثیر مستقیم نداشته باشد از اهمیت بالایی برخوردار است.
دامنه، همان نام سایت شما در اینترنت است که بخشی از url نیز می باشد.
www.domain.com تعداد کاراکتر پیشنهادی گوگل و Moz تعدادی بین ۴ تا ۸ کاراکتر میباشد اما با زیاد شدن روزافزون تعداد سایتها، آزاد نبودن دامنههای مناسب و هم چنین کم شدن دامنه دارای کلمات کلیدی، پیشنهاد ما تعدادی مابین ۴ تا ۱۲ کاراکتر است.
آیا طول عمر دامنه تاثیری در سئو دارد؟
درباره این موضوع که طول عمر دامنه، یعنی مدت زمان ثبت آن در سئو تاثیر دارد یا نه بحثهایی وجود دارد. زمانی که در این مورد از Matt Cuttz یکی از برجسته ترین مهندسان گوگل پرسیده شد، او این گونه پاسخ داد که:
«تا کنون هیچ موتور جستجویی تایید نکرده است که از مدت زمان ثبت یک دامنه بعنوان یکی از فاکتورهای رتبه بندی استفاده می کند.»
حقیقتا چیزی که برای گوگل مهم است مواردی مثل مدت زمانی از اولین باری که سایت شما توسط خزندهها خزیده شد یا از دریافت اولین لینک ورودی چقدر میگذرد یا اینکه تا چه اندازه قوانین و الگوریتم های گوگل رعایت در سایت شما رعایت می شوند.
تغییر نام دامنه چه تاثیری بر سئو دارد؟
تغییر نام دامنه میتواند بر سئوی شما تاثیر منفی بگذارد، به دلیل اینکه شما سایت خود را از یک آدرس به آدرس دیگر منتقل می کنید. با انجام این کار احتمال این وجود دارد که تمام لینک سازیها و صفحات ایندکس شده و زحمات شما برای سئو سایت از بین بروند.
اگر یک وب مستر نیاز به انتقال یک دامنه به دامنه دیگر داشته باشد، چندین فاکتور بسیار مهم از جمله تنظیم ریدایرکتها به صورت صفحه به صفحه به گونهای که پوشه های فرعی و صفحات عمیقتر به ساب فولدرهای مربوطه و صفحات دامنه جدید هدایت شوند وجود دارد که باید آنها را در نظر بگیرد. سئوکاران باید از تغییر مسیر همه صفحات از یک دامنه به صفحه اصلی دامنه دیگر اجتناب کنند.
انتخاب پسوند دامنه متناسب با فعالیت

امروزه بیشتر از میلیونها دامنه در اینترنت قرار دارد که پسوندهای مختلفی مانند com. و یا net. دارند. برای هر کشور با توجه به اسم کشور، یک پسوند اینترنتی وجود دارد مثل ir. و uk. که برای کشورهای ایران و انگلستان میباشد. گروه دیگری از پسوند دامنهها در اینترنت موجود است که مخصوص سازمانها و ارگانها هستند. این پسوندها بیشتر برای آنها کاربرد دارند، مثلا سایت سازمان سنجش در دامنه خود از org. استفاده کرده که نشان از سازمانی بودن این نام دامنه دارد.
یکی دیگر از موارد تاثیر دامنه بر سئو که میتواند به صورت غیر مستقیم بر سایت شما تاثیر مثبت بگذارد انتخاب یک پسوند دامنه متناسب با فعالیت برند و کسبوکار مخصوص خودتان است. مثلا دو سایت فروش لپ تاپ با نامهای example.com و example.music را در نظر بگیرید. کاربر در گوگل عبارت «خرید لپ تاپ» سرچ میکند و این دو سایت را در نتایج گوگل میبیند. اگر منطقی به این موضوع نگاه کنیم در نهایت سایتی را باز میکند که از پسوند com استفاده میکند.
در ادامه به معرفی برخی از پرکاربردترین پسوندها در نام دامنه میپردازیم:
- پسوند com: قطعا دامینهای دات کام، بیشتر از هر پسوند دیگری شنیده اید؛ این پسوند به عنوان رایجترین نوع دامنه شناخته می شود، مخفف عبارت Commercial به معنی تجاری است. وب سایت شما اگر به دنبال معرفی محصولات، شرکت، ارائهی خدمات و هرگونه فعالیت تجاری دیگری است، پیشنهاد میشود از پسوند com. استفاده کنید.
- پسوند net: مخفف عبارت Network بوده و همان طور که از اسمش هم مشخص است، معمولا وب سایتهایی که در زمینه ارائهی خدمات اینترنتی فعالیت میکنند، از این نوع پسوند استفاده میکنند.
- پسوند org: اگر میخواهید وب سایتی مربوط به یک فعالیت غیرتجاری را ثبت کنید، میتوانید از دامنه org. استفاده کنید. این پسوند مخفف عبارت Non-Profit Organization بوده که معنای آن سازمان غیرانتفاعی است؛ به یاد داشته به سازمانهایی غیرانتفاعی گفته میشود که مقصد تجاری ندارند مانند محیط زیست.
- پسوند gov: مخفف کلمهی Government بوده که به معنی دولت است؛ در نتیجه بیشتر وب سایتهای دولتی پسوند gov. را برای نام دامنهی خود انتخاب می کنند.
- پسوند biz: نام این پسوند از عبارت Business(به معنی تجارت) گرفته شده است. همان طور از معنی لغوی بیزینس پیداست، پسوند دات بیز معمولا برای ثبت دامنه شرکتهای تجاری که در زمینهی تجارت الکترونیک فعالیت دارند به کار میرود.
- پسوند int: از این نوع پسوند برای ثبت نام دامنههای مربوط به سازمانهای بین المللی استفاده میشود؛ این پسوند مخفف کلمهی International به معنی بین المللی است.
- پسوند info: در تمامی زمینهها عبارت info به معنی اطلاعات است؛ این عبارت مخفف کلمهی Information بود و از پسوند آن، معمولا برای ثبت دامنه هایی مربوط به سایتهایی که به دنبال ارائهی اطلاعات در یک مورد خاص هستند، استفاده میشود.
- پسوند edu: مخفف عبارت Education است؛ اگر قصد دارید وب سایتی با محتوای آموزشی راهاندازی کنید، میتوانید از پسوند edu. استفاده کنید.
- پسوند ir: پسوندهای دو حرفی در دامینها، مربوط به دامنههای محلی و منطقه ای هستند. مثلا اگر با وب سایتی مواجه شدید که پسوند آن us. بود، مربوط به ایالت متحده آمریکا است. دامنه های ir. هم مختص به سایتهای ایرانی هستند و اگر قصد دارید که فعالیت سایت خود را به ایران محدود کنید، میتوانید از این نوع دامنه استفاده کنید.
بنابراین توصیه میشود از انواع پسوند دامنه که با فعالیت شما همخوانی دارند و یا در میان مردم رایجتر هستند و به خاطر سپردن آنها سادهتر است استفاده کنید.
کدام یک ir. یا com. بر سئو سایت تاثیرگذارتر است؟
همان طور که قبل تر هم اشاره شد پسوندهای مختلفی برای ثبت هر دامنه وجود دارد که پسوندهای سه حرفی متعلق به دامنه های بین المللی و پسوندهای دو حرفی به دامین های مختص به یک کشور یا منطقهی جغرافیایی خاص تعلق دارد. اما سوالی که پیش میآید این است: آیا استفاده از دامنههای ir. در سئوی سایت تاثیری دارد؟
درجواب به این سوال میتوان گفت هم مثبت است و هم منفی؛ قطعا موتورهای جستجو در برابر کاربرهای ایرانی، ارزش بیشتری به دامنههای ir. میدهند اما دقت داشته باشید که این مسئله تنها یکی از معیارهای موجود برای بهینهسازی سایت به حساب میآید. به عبارتی دیگر، همواره مسائل فنی و محتواسازی از از اهمیت و اولویت بیشتری برخوردار هستند.
از طرفی، برخی محدودیتهای سیاسی مثل تحریم های اقتصادی، ممکن است در آینده عملکرد دامنههای ir. را هم تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل اگر برایتان تفاوتی ندارد همان دامنهی com. را انتخاب کنید تا در آینده به مشکل خاصی نخورید. ولی باز هم ما به شما پیشنهاد میکنیم که هنگام خریداری دامنه com. دامنهی ir. آن را نیز خریداری نمایید.
آیا ادان دامین در سئو سایت تاثیر دارد؟
به دلیل اینکه ادان دامین روی همان هاست وب سایت اصلی اضافه میشود، اگر هاست شما فضای کافی نداشته باشد، سرعت سایت شما پایین می آید و به دنبال آن کاهش سرعت لود سایت میتواند بر سئو سایت تاثیر منفی داشته باشد. بنابراین هنگام افزودن ادان دامین به فضای هاست خود دقت کنید و در صورت نبود فضا برای دامنه دیگر خود نسبت به خرید هاست جدید اقدام کنید.
عمومی بودن اطلاعات Who.is چه تاثیری روی گوگل دارد؟
who.is یک سایت مربوط به ثبت مشخصات دامنه است که اطلاعات دامنه را در اختیار افراد قرار میدهد. فقط باید در سایت هو ایز نام دامنه را بنویسید تا اطلاعات کاملی از آن را بدست آورید. آدرس وبسایت های هو ایز متفاوت است. مثلا who.is، whois.net و whois.com از نمونه وبسایت هایی هستند که میتوانید از آنها استفاده کنید.
هو ایز اطلاعات زیادی از یک سایت را در اختیار کاربران قرار میدهد اما مهمترین آن، مشاهدهی اسم صاحب دامنه باشد. قبلا عمومی بودن نمایش اطلاعات هو ایز سایتها اهمیت زیادی برای گوگل نداشت اما در حال حاضر، عمومی بودن اطلاعات موجود از یک سایت در Who.is میتواند نقش پررنگی در بهینهسازی سایت داشته باشد.
پس همیشه سعی کنید تا اطلاعات به روزی را از سایت خود در هو ایز به معرض نمایش بگذارید. اگر این اطلاعات مبهم یا غیرقابل نمایش و غلط باشند، گوگل امتیاز منفی به سایت شما میدهد.
جمعبندی
با توجه به مطالبی که گفته شد نتیجه میگیریم که تاثیر دامنه بر سئو غیرمستقیم است و میتواند در برخی موارد با برندسازی و ایجاد تجربه کاربری بهتر به بهبود نرخ کلیک سایت شما کمک کند.
ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بوده اید. اگر هرگونه سوالی داشتید تیم پشتیبانی پارس اوستا همواره اینجاست تا به شما کمک کند.
0
0
رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
وارد شدن
0 نظرات
قدیمیترین
تازهترین
بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها