چرا باید سایت داشته باشیم؟ چگونه سایت بسازیم؟ دامنه چیست؟ چه پسوندی برای دامنه مناسب است؟ هاست چیست؟ انواع سایت ها
- صفحه اصلی
- طراحی وب سایت
- وردپرس
- چگونه سایت طراحی کنیم؟
آنچه در این مطلب خواهید خواند
بیشتر مواقع بعضی از افراد به دلیل اینکه طراحی سایت نیاز به دانش برنامه نویسی و کد نویسی دارد و آنها در این حوزه سر رشتهای ندارند بیخیال این موضوع می شوند، اما در دوره ی رایگان ۰ تا ۱۰۰، طراحی سایت بدون دانش برنامه نویسی را به شما یاد می دهیم.
در چند دهه ی اخیر شاهد پیشرفت کسب و کارها بوده ایم، می بینیم که اکثر کسب و کارها از طریق اینترنت درآمد متفاوتی را تجربه کرده اند چرا که این روزها همه با موبایل و کامپیوتر خود سروکار دارند و برای کوچکترین نیاز خود در اینترنت سرچ می کنند و وقتی محصول خود را پیدا کردند به احتمال خیلی زیاد آن را به صورت آنلاین سفارش می دهند.
با وجود همه گیری ویروس کرونا و تعطیلی مکرر کسب و کارها در سه سال اخیر، بسیاری از مشاغل سنتی که کسب و کار خود را به صورت آنلاین مدیریت می کردند در این زمان خسارتی ندیدند حتی باعث پیشرفت شان نیز شد چون ۹۰ درصد خرید مردم به شکل آنلاین صورت می گرفت.
بیشتر بخوانید : چرا سایت شرکتی طراحی کنیم؟
آنچه در این مطلب خواهید خواند
چرا باید سایت داشته باشیم؟

سوالی که ذهن بیشتر شما را درگیر کرده این است که چرا سایت داشته باشیم؟ به صورت خیلی واضح اینکه ارتباط راحت تری با مخاطبان و مشتریان خود دارید، همچنین در طول ۲۴ ساعت بدون توجه به زمان خاصی می توانید محصولات و خدمات خود را به فروش برسانید و حتی دیگر نیازی به پرداخت هزینه هایی مثل اجاره مغازه، قبض آب، قبض برق و… نیست.
در واقع شما حتی در مسافرت و خواب هم در حال کسب درآمد هستید. پس اگر قصد دارید سایت اینترنتی خود را بسازید آموزش ساخت سایت از ۰ تا ۱۰۰ به صورت عملی را شروع کنید.
چگونه سایت بسازیم؟
قصد ما در این آموزش ساخت رایگان سایت است. در این دوره شما ساده ترین آموزش ساخت سایت را یاد می گیرید و پس از طی کردن تمام مراحل به راحتی می توانید سایت خود را راه اندازی کنید.
پاسخ به سوال چگونه سایت بسازیم؟ این است که شما از سه روش زیر می توانید سایت خود را بسازید:
ساخت یک سایت با ایجاد وبلاگ:
شما می توانید وبلاگی را انتخاب کنید و وبلاگ خود را در آن ایجاد کنید و فعالیت خود را شروع کنید، دامنه ی خود را روی آن پیاده و سایت خود را مدیریت کنید. این گزینه با ایرادات بسیاری که دارد پیشنهاد نمی شود.
ساخت سایت با استفاده از سایت ساز ها:
سایت ساز ها اینگونه عمل می کنند که شما بخشی را اجاره می کنید در حالی که این بخش همه چیزش آماده است و شما دکور آن را به سلیقه ی خود تغییر می دهید. این روش به ظاهر روشی ارزان و خوب است اما در اصل معایبی دارد که مهم ترین آن این است که در دراز مدت هزینه بالایی را باید پرداخت کنید در صورتی که اختیار کامل سایت خود را ندارید.
استفاده از سیستم مدیریت محتوا:
در واقع شما با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا مثل وردپرس که دارای امکانات زیادی است و شما با داشتن کمی اطلاعات به راحتی می توانید صاحب سایت خود شوید. ساخت سایت رایگان در دوره ی ما از روش سوم است که یکی از بهترین cms های وردپرس است که در ادامه مراحل را از ابتدا شروع می کنیم.
دامنه چیست؟

وقتی که می پرسید چگونه سایت بسازیم باید بدانید نیاز اول ما برای ساخت یک سایت ثبت یک دامنه است که در واقع دامنه، همان نام وبسایت است که این نام در اینترنت باید منحصر به فرد باشد تا مخاطبان شما با جستجوی نام انتخابی در مرورگر به سایت شما دسترسی پیدا کنند. در واقع دامنه ی شما همان تابلوی مغازه ی شما است. نامی که برای سایت خود استفاده می کنید دارای یک پیشوند و پسوند می باشد، که پیشوند سایت www و پسوند آن (com ,ir ,org) می باشد. پس بهتر است نام دامنه را طوری انتخاب کنید که در ذهن مشتریان بماند و قابل فهم باشد.
پس قسمت اول هر دامنه www، قسمت دوم اسم سایت و قسمت سوم پسوند مربوطه تشکیل می دهد.
چه پسوندی برای دامنه مناسب است؟
دامین های دو حرفی مخفف نام کامل کشور ها هستند مثلاً دامنه ir مخفف iran است در واقع پسوندهای دامنه مشخص کننده ی زمینه ی فعالیت سایت است. همین دامنه ی ir. مشخص کننده ی ایرانی بودن شماست اما دامنه com. مشخص کننده ی تجاری بودن سایت شما است. مثلاً اگر سایت شما یک وبسایت آموزشی است باید از دامنه ی مناسب آموزش استفاده کنید. لازم به ذکر است که وقتی دامنه ی خود را مناسب با موضوع سایتتان انتخاب کنید هم باعث اعتبار شما نزد گوگل می شود و هم در سئو سایت شما اثر دارد.
دامنه ها اختصاصی هستند یعنی دامنه ای که انتخاب می کنید باید ابتدا مطمئن شوید شخص دیگری از قبل آن را انتخاب نکرده است. همچنین دامنه ای که انتخاب می کنید، سالانه است و اگر بعد از اتمام این دوره ی یکساله دامنه خود را تمدید نکنید دیگران میتوانند از دامنه شما استفاده کنند.
هاست چیست؟

هاست وظیفه دارد اطلاعات سایت شما را نگهداری و سپس برای مشتریان به نمایش بگذارد. در واقع می توانیم دامنه را به تابلوی مغازه و هاست را به خود مغازه تشبیه کنیم. اطلاعاتی که هاست در خود نگهداری میکند ممکن است به صورت متن، تصویر، ویدیو، فایل و… باشد. اطلاعات ما از طریق هاست روی یک کامپیوتر متصل به اینترنت قوی و همیشه روشن قرار دارد.
هاست ها از نظر سیستم عامل به دو دسته ی هاست ویندوز و لینوکس تقسیم میشوند، که همین هاست ها هم به چند دسته تقسیم بندی می شوند:
- هاست اشتراکی
- هاست اختصاصی
- هاست محلی لوکال هاست
- هاست پرسرعت
- هاست مجازی
- هاست رایگان
- هاست ابری
- هاست نامحدود
در خصوص هزینه های هاست شما هرچه فضای بیشتری از هاست بخواهید قطعاً باید هزینه بیشتری هم پرداخت کنید. به یاد داشته باشید از آنجا که باید در خرید هاست وسواس نشان دهید از یک شرکت معتبر خریداری کنید. می توانید هاست را به صورت ماهانه و سالانه خریداری و تمدید کنید.
ویژگی هایی که یک هاست خوب میتواند داشته باشد:
- فضای هاست
- پهنای باند
- کنترل پنل
انواع سایت ها
شما با توجه به نیازتان باید انتخاب کنید که سایت خود را چگونه بسازید اگر محتوای سایت شما شامل فایل های ثابت و غیرقابل تغییر هستند پیشنهاد می شود که از یک سایت استاتیک استفاده کنید که هزینه کمتر و محدودیت زیادی دارد ولی سرعت لود بالایی نیز دارد. در مقابل اگر محتوای شما نیاز به روز رسانی و تغییر دارد شما باید از سایت داینامیک استفاده کنید که در آینده خودتان بتوانید محتوا را ویرایش کنید زیرا در سایت استاتیک اگر نیاز به تغییراتی باشد فقط طراحان می توانند آن را تغییر دهند.
سیستم مدیریت محتوا سیستم هایی هستند که همه به صورت رایگان می توانید استفاده کنید و به دلیل متن باز بودن همه می توانند در آن تغییرات ایجاد کنند. سیستم های مدیریت محتوا انواع مختلفی دارد که در این دوره ی آموزشی به یکی از آنها می پردازیم.
وردپرس در بین سیستمهای مدیریت محتوا بهترین است، به دلیل اینکه ۴۰ درصد از سایت های جهان از وردپرس استفاده می کنند و برخلاف اینکه رایگان است، هم قدرتمند و هم دارای امکانات زیادی است و همه در هر سطح دانشی می تواند از آن استفاده کنند.
تا اینجا به پاسخ سوال چگونه خودمان طراحی وب سایت را شروع کنیم رسیدیم به این صورت که آموزش ساخت سایت رایگان ما را دنبال کنید و قدم به قدم همراه ما باشید تا سایت خود را در گوگل راه اندازی کنید.
پیشنهاد می شود مقاله طراحی سایت چگونه است را مطالعه کنید و طراحی سایت با وردپرس را کامل یاد بگیرید تا به راحتی بتوانید برای دیگران هم سایت طراحی کنید.
اگر در مورد هر یک از مواردی که در این مقاله بحث کردیم سؤالی دارید، یا با مشکلی مواجه هستید، با تیم پشتیبانی تماس بگیرید. ما هرروزهفته و به صورت شبانه روزی در دسترس هستیم و خوشحال خواهیم شد که برای کوچکترین مشکلات به شما کمک کنیم.
مریم هادی زاده
در بخش پیشخوان وردپرس کاربران زندگی نامه را برای هر کدوم از بچه پر کنید
مشاهده همه پست ها