Domain Authority چیست؟ برای Domain Authority چه معیارهایی بررسی میشود؟ Page Authority چیست؟ برای Page Authority چه معیارهایی بررسی میشود؟ چگونه می توانم DA و…

آنچه در این مطلب خواهید خواند
قبل از ورود به هر رقابتی، باید شناخت کافی از رقبای خود داشته باشید. مثلا در حوزه وب باید بدانید از چه کلمات کلیدی هایی استفاده کرده اند، کدام صفحات سایتشان بیشتر بازدید گرفته و… تا بتوانید از آنها جلوتر باشید.
از تکنیک های کلاه سفید استفاده کنید، محتوای خاص و جامع بنویسید و بک لینک های خوبی بگیرید اما نه فقط به خاطر رتبه گرفتن، بلکه برای بالا بردن قدرت دامنه و صفحه خود اینکار را انجام دهید.
بله حتی عمر دامنه و قدرت آن هم بر سئوی سایت تاثیر میگذارد.
در این مقاله قصد داریم تا تاثیری که ارزش دامنه و صفحات بر رتبه بندی سایت دارند را بررسی کنیم.
فهرست
- Domain Authority چیست؟
- برای Domain Authority چه معیارهایی بررسی میشود؟
- Page Authority چیست؟
- برای Page Authority چه معیارهایی بررسی میشود؟
- چگونه می توانم اهمیت دامنه و اهمیت صفحه سایت ها را بررسی کنم؟
- DA و PA چه تاثیری بر سئو دارد؟
- جمع بندی
آنچه در این مطلب خواهید خواند
Domain Authority چیست؟
Domain Authority (DA) یا قدرت دامنه یک امتیاز رتبه بندی است که توسط Moz ایجاد شده است و سطح قدرت و اعتبار یک دامنه را نشان می دهد. امتیازات Domain Authority از یک تا ۱۰۰ متغیر است و هرچه امتیاز بالاتر، قدرت و ارزش دامنه بالاتر.
ابزار Moz برای محاسبه و ارائه اطلاعات و آمار Domain Authority (DA) از پایگاه داده های خود به نام “Mozscape” استفاده می کند. Mozscape مجموعه بزرگی از اطلاعات و لینک هاست که توسط Moz جمعآوری و به روز رسانی می شود.
Moz از روش های خاص خود، شامل تحلیل و بررسی لینک ها، کیفیت محتوا، ساختار وبسایت و سایر عوامل برای محاسبه DA استفاده میکند. با توجه به این عوامل، Moz نمرهای به عنوان DA به هر دامنه اختصاص میدهد که نشان دهنده قدرت و اعتبار آن دامنه در مقایسه با دیگر دامنه ها است.
این اعتبار بر اساس عواملی مانند تعداد بک لینک ها، سن دامنه، ارجاعات شبکه های اجتماعی و سایر عوامل سئو تعیین می شود. بالا بودن مقدار DA نشاندهنده قدرت و بهبود سئوی دامنه است.
برای Domain Authority چه معیارهایی بررسی میشود؟

🔎برای بررسی (اعتبار دامنه) معیارهای مختلفی در نظر گرفته می شود. این معیارها عبارتند از:
تعداد لینک ها
هرچه تعداد لینک های سایت بیشتر باشد، یعنی محتواهای بیشتری دارد. همان طور که میدانید استراتژی لینک های داخلی به بهبود سئوی سایت منجر میشود چرا که هرچه معماری و زیربنای سایت قوی تر باشد، از نظر گوگل سایت معتبرتری به حساب می آید.
تعداد زیاد لینک های داخلی میتواند بهبود قابل توجهی در اهمیت دامنه داشته باشد. با این حال، تنها تعداد لینک ها کافی نیست. اهمیت بیشتر به کیفیت لینکها است. کیفیت محتوای ارائه شده توسط آن لینک، تاثیر بیشتری بر اعتبار دامنه می گذارد.
مطرح شدن در رسانه های اجتماعی
مطرح کردن یا اشاره کردن به یک دامنه در رسانه های اجتماعی، به معنای اشاره به آن دامنه یا محتواهای مرتبط آن است. این اشارات ممکن است شامل لینکها، ذکر نام دامنه یا توصیفی از محتوا و موارد مشابه باشند. برخی از رسانه های اجتماعی معتبر مثل توییتر، فیسبوک، اینستاگرام و لینکدین به مطرح شدن برند شما کمک زیادی میکنند.
حضور و اشاره به یک دامنه در رسانههای اجتماعی میتواند تأثیر قابل توجهی روی اهمیت دامنه داشته باشد.
در رسانه های اجتماعی یا می توانید به صورت مستقیم به سایت یا صفحات خاص آن اشاره کنید و آدرس صفحات را به اشتراک بگذارید، یا به صورت غیرمستقیم برند خود را تبلیغ کنید.
میزان سرچ برند
وقتی کاربران به طور مستقیم نام برند شما را در گوگل سرچ می کنند، نشانه ای از شهرت و شناخت برند شما در بین مردم و کاربران است.
کاربران که به شما اعتماد دارند و از برند شما مطمئن هستند، معمولاً به صورت مستقیم نام برند شما را جستجو می کنند و از کلمات کلیدی عمومی برای پیدا کردن سایت استفاده نمی کنند. مثل دیجی کالا که مرجعی برای فروش و معرفی بیشتر کالا ها است. این یعنی برند شما دارای شناخت بالا و جایگاه معتبر در بین مردم است.
این اعتماد و محبوبیت میتواند تأثیر مثبتی بر اهمیت دامنه داشته باشد.
سن دامنه
برای دامنه هایی که مدت طولانی تری فعال هستند، معمولاً اعتبار بیشتری در نظر گرفته می شود. این به معنای پایداری و قدرت بیشتر دامنه است.
در بیشتر موارد، گوگل و سایر موتورهای جستجو به دامنه هایی که به مدت طولانی تری در دسترس بودهاند، اعتماد بیشتری دارند.
وقتی یک دامنه جدید وارد بازار می شود، اعتبار آن نسبت به سایت های دارای دامنه قدیمیتر، کمتر است. به قول معروف دامنه های قدیمی امتحان خود را پس داده اند. به همین دلیل است که دامنه های نوپا، برای مدتی گیر الگوریتم سندباکس می افتند.
بنابراین، سن دامنه معمولاً به عنوان یک عامل مثبت در افزایش Domain Authority در نظر گرفته می شود.
کیفیت بک لینک
لینک های با کیفیت و مرتبط با موضوع سایت، تاثیر قابل توجهی در افزایش Domain Authority (اعتبار دامنه) داشته باشند.
مواردی که بر کیفیت لینک تأثیر میگذارند، شامل رنک دامین مبدا (اعتبار و امتیاز)، محتوای لینک، میزان مراجعات و آمار کلیک ها به لینک می شود.
اگر بک لینک ها صرفاً از چند دامنه مشخص یا یک منبع واحد باشند، افزایش اعتبار دامنه توسط موتورهای جستجو کمتر خواهد بود.
در کل، Domain Authority توسط الگوریتم های مختلفی تعیین می شود و مالک دامنه نمیتواند به صورت مستقیم رتبه بندی دامنه خود را تغییر دهد.
Page Authority چیست؟
Page Authority (PA) یا قدرت صفحه امتیازی است که توسط Moz ایجاد شده است که سطح قدرت و اعتبار یک صفحه خاص در وبسایت را نشان می دهد. امتیازات اهمیت صفحه از یک تا ۱۰۰ متغیر است که امتیازات بالاتر مربوط به توانایی بیشتر برای رتبه بندی است.
مانند DA، برای تحلیل داده های سایت ها از Mozscape استفاده میکند.
برای بررسی اعتبار صفحه معیارهای مختلفی بررسی میشود مانند بک لینک های صفحه، کیفیت کلمات کلیدی محتوا، کیفیت محتوا و… . بالا بودن مقدار PA نشاندهنده قدرت و تأثیرگذاری بالای صفحه است.
برای Page Authority چه معیارهایی بررسی میشود؟

🔎برای تعیین امتیاز Page Authority، مؤلفه های زیر بررسی می شوند:
لینک های مرجع (بک لینک)
تعداد و کیفیت لینکهایی که به صفحه ای خاص اشاره می کنند، تأثیر مستقیم بر روی Page Authority آن دارد. لینک های مرجع از دامنه های با اعتبار بالا و صفحات مرتبط، اهمیت بیشتری دارند.
اگر صفحات با Page Authority بالا و با عناوین مرتبط و محتوای کیفی به صفحه شما لینک داده باشند، این لینک ها اعتبار صفحه را بالاتر می برند.
به طور کلی، لینکهای مرجع با Page Authority بالا و ارزش مضاعف (high-quality backlinks) توانایی ایجاد تأثیر مثبت بر رتبه بندی و اعتبار صفحه دارند.
کلمه کلیدی
در امتیازدهی Page Authority، کلمه کلیدی (Keyword) نیز تأثیر دارد. حضور کلمه کلیدی در عنوان صفحه، متن، URL و سایر عناصر صفحه، میزان ربط و ارزش صفحه را به آن کلمه کلیدی نشان میدهد. اگر کلمه کلیدی به طور مناسب و منطقی در صفحه قرار گرفته باشد و با بقیه محتوای صفحه هماهنگی داشته باشد، میتواند به افزایش Page Authority کمک کند.
به علاوه، استفاده مناسب از کلمات کلیدی مرتبط و متنوع نیز میتواند به افزایش امتیاز Page Authority در موتورهای جستجو کمک کند. اما باید توجه داشت که استفاده زیاد از کلمات کلیدی و معطوف کردن تمام محتوای صفحه به آن، به جای افزایش امتیاز، میتواند منجر به جریمه شدن صفحه بشود. بنابراین، استفاده معقول و طبیعی از کلمات کلیدی در محتوا و عناصر صفحه، توصیه می شود.
محتوا
محتوای باکیفیت = اعتبار بیشتر
مسلما هرچه محتوای صفحه خاص تر و به روزتر باشد امتیاز آن نیز بیشتر میشود. اما صرفا کیفیت ملاک ابزار MOZ نیست. بلکه برای گرفتن امتیاز بیشتر برای سایت باید برنامه مشخصی برای تولید محتوا داشته باشید تا هرروز یا هفتگی محتوای جدید به سایت اضافه کنید.
سعی کنید محتوایی که می نویسید تخصصی و مرتبط با موضوع سایت باشد تا در کسب امتیاز دچار مشکل نشوید.
شبکه های اجتماعی
همان طور که می بینید شبکه های اجتماعی روی اعتبار صفحه هم تاثیر می گذارند. هرچه محتوای صفحات سایت بیشتر در این شبکه ها Share شود، نشان دهنده محبوبیت شما بین کاربران است.
پس از تاثیر این شبکه برای بالا بردن قدرت صفحات خود غافل نشوید.
ریسپانسیو (Responsive)
ریسپانسیو بودن یک وبسایت تأثیر مستقیم بر امتیازدهی Page Authority دارد. Page Authority بیشترین تأثیر را از ساختار و ارتباطات داخلی یک وبسایت دریافت میکند.
اگر سایت ریسپانسیو باشد، وبسایت به صورت خودکار روی دستگاه های مختلف واکنش نشان میدهد و محتوا و طراحی آن به طور خودکار به ابعاد مختلف صفحه و نوع دستگاه تطبیق مییابد. این باعث بهبود تجربه کاربری و رضایت مخاطبین میشود. بنابراین، ریسپانسیو بودن وبسایت میتواند بر Page Authority موثر باشد چرا که موتورهای جستجو به وبسایتهایی با تجربه کاربری بهتر و دسترسی آسان تر توجه بیشتری می کنند.
چگونه می توانم اهمیت دامنه و اهمیت صفحه سایت ها را بررسی کنم؟
حتما دوست دارید اعتبار دامنه و صفحه سایت خود و دیگر رقبا را بررسی کنید یا ببینید روی یک کلمه کلیدی خاص، دیگر رقبا چه امتیازهایی گرفته اند.
شرکت MOZ ابزار MozBar را به کاربران معرفی کرده. کافی است آن را دانلود کنید و ثبت نام کنید. بعد از فعال سازی کافی است چیزی در گوگل سرچ کنید. به طور مثال عبارت “سئو سایت” را سرچ کردیم.

حتی میتوانید سایت خاصی را سرچ کنید و صفحه اصلی آن را بررسی کنید.
DA و PA چه تاثیری بر سئو دارد؟
تمام معیارهایی که باعث بالارفتن اعتبار دامنه و صفحه میشود، در سئو نیز تاثیرگذار است؛ با این تفاوت که گوگل و الگوریتم هایش معیارهای بسیار بیشتری برای رتبه بندی سایت دارند.
مثلا یکی از دلایل بالا رفتن PA صفحه استفاده از کلمه کلیدی مناسب در عنوان و متن و… است درحالی که الگوریتم های گوگل دیگر مثل سابق فقط به تعداد کلمه کلیدی در متن برالی رتبه دادن اکتفا نمیکند و اگر صفحه ای پیلار پیج در سایتی ببیند رتبه بندی بهتری به او میدهد.
اهمیت دامنه و اهمیت صفحه به صورت نامنظم تغییر می کنند، پس نمیتوان این امتیاز را برای ارزیابی سئو یک سایت در نظر گرفت.
پس معیارهای PA و DA صرفا برای بررسی کلی سایت ها است و زیاد درگیر پایین یا بالا بودن امتیاز سایت خود نباشد چرا که الگوریتم های گوگل هم از این امتیازها برای رتبه بندی استفاده نمی کنند.
جمع بندی
شاید روزانه ابزارهای مختلفی برای بررسی قسمت های مختلف سایت معرفی شوند پس لازم نیست طبق همه این ابزراها خو یا رقبا را بسنجیم. چون هم تعداد این ابزارها زیاد است هم نمیتوان از نظر همه بهترین و بالاترین بود.
تنها چیزی که همیشه باید براساس آن سایت را سئو کنید، خود موترهای جستجو است. ملاک تغییر رتبه شما، خود گوگل باشد و از قوانین و دستورالعمل های آن استفاده کنید تا دچار جریمه نشوید.
در این مقاله در مورد اهمیت دامنه و اهمیت صفحه صحبت کردیم. ممنون که تا انتهای مقاله همراه من بودید در صورتی که حس میکنید مطلبی هست که گفته نشده حتما در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید. امیدوارم جواب سوالتان را گرفته باشید. در صورت داشتن هرگونه سوال با تیم پشتیبانی پارس اوستا در ارتباط باشید.
0
0
رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
وارد شدن
0 نظرات
قدیمیترین
تازهترین
بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها